Kiinan ja Euroopan välinen vesiyhteistyö syvenee

Uutinen 22.6.2017 klo 9.03
päijänne sanna vienonen
© Sanna Vienonen

Turku isännöi 21.-22.9.2017 korkean tason China Europe Water Platform (CEWP) -konferenssia, jonka tavoitteena on vesiasioihin liittyvän strategisen kumppanuuden edistäminen Kiinan ja Euroopan välillä. Tilaisuuden ohjelmassa on ministerikokouksen lisäksi yritys-, tutkimus- ja innovaatiotapahtumia sekä vierailuja suomalaisiin alan yrityksiin.

Vuonna 2012 perustetun yhteistyöfoorumin tavoitteena on edistää vesiasioihin liittyvää vuoropuhelua ja kannustaa alan tutkijoita ja yrityksiä yhteistyön tiivistämiseen. Yhteistyöteemoja ovat muun muassa vesi ja kaupungistuminen, vesi- ja ruokakysymykset, vesi ja energia sekä vesivarojen käyttö ja tulvariskien hallinta. Turun kokouksen asialistalla ovat muun muassa kiertotalous ja veteen liittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Kokouksen pääpuhujia ovat asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, vesivaraministeri Chen Lei ja EU:n ympäristökomissaari Karmenu Vella.

Suomi on ollut tähänkin asti aktiivinen CEWP-yhteistyössä, mutta aktiivisuus lisääntyy edelleen, kun maa- ja metsätalousministeriö alkaa ensi vuonna toimia yhteistyöfoorumin puheenjohtajana. Vuodet 2018-2019 kattava puheenjohtajuuskausi vahvistaa edelleen Suomen asemaa CEWP:ssä.

CEWP-no-back, CEWP-no-back
 

Kohderyhmä: